Verzet en/of weerstand is vaak de eerste reactie op veranderingen maar wanneer blijkt dat de vernieuwing werkt en het resultaat op gaat leveren, ontstaat het gevoel van enthousiasme en euforie. Innoveren… hoe, waar, op welke manier, waar zijn verbeterpunten nodig, andere dimensies, interventies het is complex om dit zelf duidelijk inzichtelijk te krijgen en om te vormen naar resultaat. Flow Business Improvement heeft daarom een tool ontwikkeld, de Flow Barometer®, waar wij heel enthousiast over zijn, misschien wel euforisch!

 

Hoe bereik je flow.

Om in flow te geraken, zijn de 11 eigenschappen* het uitgangspunt.

Flow Business Improvement weet als geen ander hoe te interveniëren  op deze 11 eigenschappen, echter, hoe identificeer je de sterke kanten van een team en hoe kies je de verbeterpunten. Dat dit niet samen te vatten is in een statistisch en wetenschappelijk onderbouwd model, kwamen we al snel achter, maar dat maakt de behoefte aan gereedschap niet minder. De Flow Barometer® is ontwikkeld binnen ons team van experts en biedt de mogelijkheden om elke organisatie, project of team te monitoren om zo exact tot de kern te komen. Ofwel waar is behoefte aan, waar moeten we kritisch zijn, veranderen, ontwikkelen, aanpassen etc… De Flow Barometer® geeft inzicht om zo met de mensen binnen uw organisatie, ondersteund door Flow business Improvement, de doelen kunt gaan bereiken.

 

Wat kun je verwachten.

Om te kunnen meten hoe er op de 11 eigenschappen* gescoord wordt op de Flow Barometer® kun je het volgende verwachten: kwantitatieve vragenlijsten, diepgaande waarde dialogen met de deelnemers en haarscherpe observaties van de samenwerking binnen het team en de dynamiek daarin. Dit resulteert in een bondig rapport met aanbevelingen/interventies die nodig zijn om flow te creëren.

De Flow Barometer® staat niet op zichzelf. Het wordt helemaal interessant wanneer meerdere teams in een organisatie de Flow Barometer® uitvoeren. Benchmarks geven inzicht en helpen managers en teamleden elkaar te coachen.

Fasering in het uitvoeren van de Flow Barometer® geeft een beeld in het resultaat van Flow door de tijd heen.

 

Pilot

Uiteraard hebben we de Flow Barometer® ook zelf binnen Flow Business Improvement toegepast en aan den lijve ondervonden. Een mooie oefening en een enorme energy driver. In een ochtend hadden we onze uitdagingen scherp en waren de interventies no-brainers om te kiezen en toe te passen. De Flow was voelbaar door de innovatie die wij ontwikkelden. Gaaf!

Ben je benieuwd naar onze Flow Barometer® en wil je weten wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie/team? We komen graag langs. Stuur een mail voor een afspraak

Meer informatie over de Flow Barometer® vindt u binnenkort ook op onze website.

 

11 Eigenschappen van flow* =  zijn terug te vinden in het gelijknamige boek FLOW van Marc Lammers en zijn omstandigheden nodig om een flow-staat te kunnen bereiken voor alle soorten teams, zowel in de sport als voor het bedrijfsleven.

Tags: