Wat is dat toch wat teamsporters ervaren wanneer alles zo goed gaat, misschien wel beter dan verwacht, dat ze vleugels krijgen, gaan en doorgaan en winnen!

Ik kan u zeggen dat dat flow is… en dat hier vele voorbeelden van zijn. Om maar een goed voorbeeld te noemen: Het Nederlands voetbalteam tijdens het WK 2014 Brazilië. Wat ze daar presteerden en wat u daar zag, dat was flow!

Een team op de toppen van hun kunnen, volledig in het moment, angst en zorgen verdwijnen naar de achtergrond, het zelfvertrouwen spat ervan af en alles lijkt volledig automatisch te gaan.

Lijkt, want flow ontstaat niet vanzelf, flow is maakbaar, met elkaar, samen, met plezier!

Flow Business Improvement en sport

Flow Business Improvement is dagelijks bezig met flow, op zakelijk vlak binnen organisaties, met mensen, met teams. Daarnaast steunen we op een bescheiden manier verschillende sporters en teams in hun zoektocht naar de ultieme flow. Het uitgangspunt is namelijk vergelijkbaar, wat je wilt bereiken ook. De weg ernaartoe behoeft een individuele aanpak die voor ieder persoon of team anders is. Zowel in de sport als in een organisatie/bedrijf.

De sporters die Flow Business Improvement ondersteunt slagen ieder op hun eigen wijze en eigen ambitieniveau uitstekend in wat ze willen bereiken.

Softbalteam Sparks

Het damessoftbalteam van Sparks is voor het derde achtereenvolgende keer met succes Nederlands kampioen geworden!  Daarnaast hebben zij dit jaar ook de Europa Cup weten te behalen en werd de European Première Cup gewonnen! Zoveel succes, zoveel flow, wat is dat toch?

softbal-actief

Beyond Schaatsster Britt Huurman

Britt Huurman schaatsster van het Schaatsteam Beyond! Zij heeft het afgelopen jaar deelgenomen aan verschillende Nederlands Kampioenschappen in de categorie junioren B. Britt heeft al mooie resultaten behaald en is volop in training voor komend seizoen. Met de juiste flow zal niets haar in de weg staan om ook komend seizoen succesvol te kunnen zijn en haar wellicht verder brengen dan wat ze tot nu toe bereikt heeft.

britt

Wat? Soccersquash!

Soccersquash, een nieuwe snelgroeiende en sensationele sport in Nederland. Een mix van voetbal en squash, dat gespeeld wordt met een speciale soccersquash-bal op een reguliere squashbaan. Bij soccersquash is het de bedoeling dat je de bal via de muur zodanig schiet dat deze voor je tegenstander moeilijk te retourneren is.

Het Soccersquash-team Oudewater werd onlangs 4e van Nederland tijdens de Nationale Soccersquash kampioenschappen voor clubteams.

Het team bestaat uit Theo Decaneaux (nr. 7 van Nederland), Marcel van Roon (nr. 8 van Nederland) en Ton Hendrickx (nr. 22 van Nederland). Flow Business Improvement is de trotse sponsor van dit innovatieve, ambitieuze, vaardige en sportieve topteam. Let’s flow!

Op de foto Theo Ducaneaux (l) en Ton Hendrickx (r).

soccersquash

Flow voetbalt ook!

En dan last but not least is er ook sportieve flow binnen Flow Business Improvement: het Flow Business Improvement voetbalteam, onderdeel  van een bedrijvencompetitie!

Vergeleken met bovenstaande sporters hebben we hier niet met landelijke toppers te maken, het gaat hier vooral om de vriendschappelijke flow en fun en het lekkere potje voetbal.

voetbal-in-flow

Een juiste balans tussen werk, sport, privé, inspanning en ontspanning en fun,  zal ook in jou als mens de beste flow naar boven kunnen halen.

 

 

Tags: