Netwerkers buigen zich over Lean Management.

Samen met haar partners Jaap Woudenberg en Marga van den Bosch, heeft Jeannette Huiberts de netwerkers getrakteerd op een boeiende workshop over Lean Management.

Lean Management?

De sessie begon met een korte introductie in Lean Management: wat is dat eigenlijk, hoe werkt het en hoe passen we het toe bij de verschillende doelgroepen? En natuurlijk de onontbeerlijke vraag: hoe verhoudt het zich tot Flow? Aspecten zoals waarde, waardestroom, flow, pull principe en perfectie zijn tegen het licht gehouden. De relatie naar de praktijk werd hierbij nadrukkelijk opgezocht en besproken.

Aan de  slag met… jawel Lego

We zijn met de aanwezige in twee teams aan de slag gegaan met een heuse game waarin met lego een robotfabriek werd nagespeeld.  In 3 rondes zijn we op zoek gegaan naar procesverbeteringen die nodig zijn om de klantverwachting waar te kunnen maken.

Of het de lego, het wedstrijdelement of de flow was: de teams gingen helemaal los en alles werd uit de kast gehaald om optimaal te presteren. Verbetering na verbetering werden doorgevoerd: een ware lean-show.

Na wat opgetogen én scheve gezichten bij de prijsuitreiking, werd de link gelegd met de praktijk: in hoeverre en op welke wijze zijn de lean-elementen ook toepasbaar voor onze huidige klanten? En welke rol heeft lean binnen de flow-gedachten.

Conclusie

Leerzaam, interessant én leuk. En: lean ís flow, of ten minste een onderdeel van flow. Kortom: mocht je interesse hebben in een introductie in de wereld van lean & flow: laat het ons weten.

 

Volgende Netwerkbijeenkomst

De eerstvolgende netwerkbijeenkomst staat gepland voor 30 november. Mocht je een interessant onderwerp of case willen inbrengen of willen aansluiten: van harte welkom!

collage-2016-09-30